Artykuły

  • Poprawa parametrów jakościowych warzyw korzeniowych

    Decydując się na uprawę warzyw korzeniowych z przeznaczeniem dla przetwórstwa, ogrodnik musi sprostać wymaganiom jakie wyznaczają zakłady skupujące produkty do przetworzenia, które dotyczą przede wszystkim ich jakości. Standardem jest analizowanie...

    • 24.06.2018
  • Dokarmianie dolistne zbóż

    Newralgicznym momentem w rozwoju zbóż jest faza liścia flagowego i początek kłoszenia. Odżywienie plantacji w tym momencie bezpośrednio przekłada się na wysokość plonu, przede wszystkim na masę tysiąca ziaren i podniesienie parametrów handlowych....

    • 14.06.2018
  • INNVIGO: Stawiamy na dobrą chemię

    Stawiamy na jakość, stawiamy na chemię, w tym także na chemię między ludźmi – mówił Krzysztof Golec, Prezes Zarządu INNVIGO, podczas Dni Pola zorganizowanych w Sobiejuchach przez INNVIGO i firmę Danko Hodowla Roślin. Spotkanie było dla...

    • 14.06.2018
  • Składowe czynniki plonu rzepaku

    Rzepak ozimy jest jednym z najbardziej opłacalnych gatunków uprawnych w Polsce i Europie. Najważniejszymi czynnikami decydującymi o  jego potencjale plonowania, na które mamy realny wpływ to dobór odmiany i prawidłowa agrotechnika. To...

    • 11.06.2018
  • Sielinko zaprasza na XXV Wielkopolskie Targi Rolnicze

    Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu ze Współorganizatorami zapraszają w dniach 9 i 10 czerwca br. do Sielinka k Opalenicy na Jubileuszowe XXV Wielkopolskie na Targi Rolnicze, I Regionalną Wystawę Zwierząt Hodowlanych oraz na...

    • 18.05.2018
  • Zmiany na rynku glifosatów

    Skutkiem rozporządzenia wykonawczego Komisji Europejskiej (EU) 2016/1313 z dnia 1 sierpnia 2016 roku, stwierdzającym że „Państwa Członkowskie powinny poczynić starania, aby ich produkty oparte na glifosacie wolne były od polietoksylowanej...

    • 26.04.2018